top of page
Schermafbeelding 2022-08-27 om 09.35_edited.jpg

OVER MIJMijn naam is Liset van der Hout-Verbeek. Sinds februari 2016 werk ik als Pilatesinstructeur, fysiotherapeut en later als manueel therapeut bij Hofland van Geest Fysiotherapie in Wateringen en Kwintsheul. 

Tijdens mijn werk merkte ik dat veel vrouwen vaak jaren na de zwangerschap hiervan nog steeds klachten ervaren. Het gaat dan bijvoorbeeld om lagerug-, bekken- en/of stuitpijn, regelmatig gecombineerd met onvrijwillig urineverlies. Ondanks de lagere kwaliteit van leven wordt dit vaak afgedaan met "Het hoort erbij, toch?".

Om die fascinerende aanname of vraag te kunnen beantwoorden, ben ik mij gaan verdiepen in de bekkenregio en met name zwangerschapsgerelateerde problematiek. En het antwoord is een duidelijke: "Nee, lieve moeders, deze klachten horen er niet bij!". Er zijn veel manieren om (langdurige) klachten te voorkomen of te verminderen. 

Ik ervaarde dat ik deze manieren heel goed kon combineren met de Pilatesmethode. Zo is Live Mamapilates geboren en help ik kersverse mama's zo goed mogelijk te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. 

Mag ik jou ook helpen?

bottom of page